Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το προσεχές Σαββατοκύριακο το «Γλέντι» του Φεστιβάλ Αντίποδες στη Μελβούρνη

«Ελληνικά» θα χτυπάει η καρδιά της Μελβούρνης το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκινούν το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου οι εκδηλώσεις για το διήμερο «Γλέντι» του Φεστιβάλ Αντίποδες (Antipodes Lonsdale St. Greek Festival) που θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής. Πριν την πανδημία, ο μήνας του Φεστιβάλ ήταν ο Μάρτιος, αλλά πλέον «η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής κουλτούρας στον κόσμο», σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «Γλέντι» θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο, πάντα στη …ελληνική  Lonsdale Street.

Εκατοντάδες καλλιτέχνες και δεκάδες συγκροτήματα θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα στις τρεις διαφορετικές σκηνές του Φεστιβάλ. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Jorge Menidis, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», θα υπάρχουν και τα ενενήντα περίπτερα τα οποία θα δώσουν το δικό τους χρώμα στην διήμερη εκδήλωση.

Παράλληλα με το διήμερο Antipodes Lonsdale St. Greek Festival,  συνεχίζεται με επιτυχία και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου τόσο στο Σίδνεϋ όσο και στη Μελβούρνη, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει Έκθεση Βιβλίου. Η επόμενη σημαντική εκδήλωση που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ομογενειακής κοινότητας είναι το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς, το οποίο θα διεξαχθεί στην Μελβούρνη στις 17 – 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης   Μαρίνη Πιρπιρή. Στο συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ «Αντίποδες» θα παραστεί και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα βρίσκεται στη Μελβούρνη το Σαββατοκύριακο και θα παρευρίσκεται και στην επίσημη ονομασία σε Kalamata Place ενός δρόμου  στη συνοικία Thornbury, όπου ζουν πολλοί Ελληνοαυστραλοί. Η ονοματοδοσία γίνεται  μετά την ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του Darebin και, εκτός από τον κ. Χαρδαλιά, στην τελετή θα παρίσταται ως επίσημος καλεσμένος  και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Σημειώνεται ότι  ο κ. Χαρδαλιάς όσο και ο κ. Βασιλόπουλος θα παραστούν και σε εκδήλωση για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο που θα λάβει χώρα στο Αυστραλιανό Ελληνικό Μνημείο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη,  πηγή Neos Kosmos)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More