Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο 4 Μαρτίου ο περιφερειακός διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης FIRST LEGO LEAGUE στην Ξάνθη.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, θα διεξαχθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης FIRST® LEGO® League-φέρστ λέγκο λιγκ- στην Ξάνθη, ο οποίος θα φιλοξενήσει τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί συνδιοργάνωση της Eduact-Εντουακτ- με το Xanthi TechLab-Ξάνθη, τε κλαμπ- και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Ο Διαγωνισμός θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Xanthi TechLab τις ώρες 09:00 – 18:00.

Οι ομάδες  εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Εισάγει σε παιδιά ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής διαδικασίας μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More