Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σουδάν θεωρεί ύποπτο για λαθρεμπόριο χρυσού έναν Ρώσο υπήκοο

Οι σουδανικές αρχές υποπτεύονται έναν Ρώσο πολίτη για το έγκλημα της λαθρεμπορίας χρυσού, αλλά έχουν εγκαταλείψει τη δίωξη άλλων εργαζομένων τοπικής εταιρείας που φέρεται να συνδέονται με τη ρωσική παραστρατιωτική ομάδα Wagner, επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Bloomberg.

«Η υπόθεση σε βάρος του επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας «Al-Sawlaj for Mining Ltd» για την υποτιθέμενη μεταφορά πέντε κιλών χρυσού είναι η μόνη που διεξάγεται», δήλωσε η νομική σύμβουλος της εταιρείας, Huveda Mursal.

Ανέφερε ότι το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ατμπάρα, 280 χιλιόμετρα βόρεια του Χαρτούμ, ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Ο υπάλληλος αρνείται τους ισχυρισμούς και το υπουργείο Δικαιοσύνης του Σουδάν δεν απάντησε σε κλήσεις για σχολιασμό.

Μεταξύ των 58 υπαλλήλων της εταιρείας που ερευνήθηκαν για κατηγορίες για λαθρεμπόριο χρυσού, οι 35 είναι Ρώσοι πολίτες.

Η έρευνα θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για τις φιλοδοξίες της Ρωσίας στην πλούσια σε πόρους χώρα της Βόρειας Αφρικής, γράφει το Bloomberg και αναφέρει ότι οδήγησε σε κλιμάκωση της μάχης μεταξύ του σουδανικού στρατού και μιας αντίπαλης πολιτοφυλακής της οποίας ο ηγέτης έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία. αναφέρει το Tanjug.

Πηγή: politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More