Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τέλος ταφής απορριμμάτων «γονατίζει» τα δημοτικά ταμεία

Σε μεγάλες αυξήσεις δημοτικών τελών-που φτάνουν ακόμη και το 35%- προχωρούν πολλοί δήμοι στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι δήμοι προβαίνουν σε αυτό είναι γιατί επιβαρύνονται πλέον με το τέλος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, αλλά και με τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων της καθαριότητας του οδικού δικτύου από τις περιφέρειες στους δήμους, ενώ επιβαρύνονται και με την αύξηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των δήμων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχει αποφασίσει την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, το ίδιο και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Στο δήμο Καλαμαριάς οι δημότες θα δούνε αύξηση κατά 30% των δημοτικών τελών λόγω και του ότι υπάρχει έλλειμμα 3.11 εκ. ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και επιβάρυνση 270% του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων. Στο δήμο Θέρμης, θα υπάρχει επιπλέον καθαρισμός για 136 χλμ. οδικού δικτύου, οπότε αυτό επιβαρύνει το κόστος σε σημαντικό βαθμό.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμισή για φθηνό ρεύμα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More