Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων”: Μία χοροθεατρική παράσταση για την απώλεια μέσα από την οπτική των παιδιών

“Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων” είναι μια χορό-θεατρική παράσταση για όλες τις ηλικίες που πραγματεύεται το θέμα της “απώλειας”. Της απώλειας αντικειμένων, ανθρώπων, των ονείρων, των ευκαιριών και ίσως της ίδιας της παιδικότητας. Μέσα από την οπτική των παιδιών και με διαδραστικό τρόπο μέσω του εργαστηρίου που προσφέρεται πριν, η παράσταση χρησιμοποιεί ακατέργαστο υλικό και σκέψεις των παιδιών μέσα στο έργο.

Σύμφωνα με την κα Ισμήνη Σλέπερ, χορεύτρια και εργοθεραπεύτρια, το έργο έχει παρουσιαστεί, μέχρι στιγμής, μία φορά στη Σύρο και έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τα παιδιά. Όπως είπε, αυτό που την ώθησε να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη παράσταση ήταν ότι τόσο η ίδια όσο και η Αγγελική και η Μυρσίνη που συμμετέχουν στην παράσταση, είχαν αδελφές, οπότε αντιμετώπισαν την απώλεια, όταν η μεγάλη αδελφή έφευγε πλέον από το σπίτι, ενώ ο κόσμος ταυτίζεται απόλυτα.

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα χώρο που θυμίζει μια σκονισμένη σοφίτα ενός παλιού οικογενειακού σπιτιού. Καθόλη τη διάρκεια του έργου, αρχίζουν να ξετυλίγονται οι σχέσεις μεταξύ τριών αδελφών, καθώς περιηγούνται στον χώρο αλλά και στον χρόνο, που θα γεμίσει νοσταλγία, φαντασία, μυστικά, αναμνήσεις και μυστήρια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, έρχονται αντιμέτωπες με μικρές αλλά και μεγαλύτερες απώλειες που κυμαίνονται από την απώλεια αγαπημένων προσώπων και αγαπημένων αντικειμένων μέχρι την απώλεια της σύνδεσης μεταξύ τους, ακόμη και την απώλεια του ίδιου του χρόνου και της παιδικότητας.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο H.ug.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More