Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης «Πρεσβευτής»  του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Την Ευρώπη του αύριο οραματίζονται οι νέοι και μεταξύ αυτών οι μαθητές από το Β΄ επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, παρακολουθεί τις προσπάθειες τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία σε καθημερινά θέματα και στα μεγάλα προβλήματα των 27 κρατών- μελών.

Η Ελένη Παπαγόρα, υπεύθυνη καθηγήτρια αναφέρει πως το Β΄ΕΠΑΛ είναι ένα από τα 120 σχολεία που συμμετέχουν από την Ελλάδα, στο πρόγραμμα της ΕΕ, ως υποψήφιο για Πρέσβης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Μια γωνιά με αφίσες μέσα στο σχολείο αποτυπώνει το όνειρο του αύριο που στηρίζεται από δώδεκα μαθητές και έξι καθηγητές.

Για τους μαθητές που βλέπουν την Κοζάνη στο στάδιο της μετάβασης από τον λιγνίτη στην πράσινη ενέργεια το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης ανοίγει νέες προοπτικές, τις οποίες οι νέοι άνθρωποι, παρά τις αρχικές δυσκολίες μπορούν να κατανοήσουν και να αγκαλιάσουν.

Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να μάθουν τις αξίες της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και του σεβασμού των άλλων, όπως η σημασία της πλειοψηφίας, του σεβασμού των νόμων, της  αποδοχής των ετεροτήτων και όλων εκείνων που συνιστούν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Οι νέοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα κληθούν να αποδείξουν την ωριμότητα της σκέψεως τους δια των επιλογών τους εν όψει ευρωεκλογών.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More