Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Hotel Εternite του Γιάννη Καλαβριανού στο Theater Stok της Ζυρίχης

Το Hotel Éternité δεν είναι ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Είναι ένας τόπος αιώνιας νεότητας και ευτυχίας, ένας τόπος όπου φτάνεις αλλά δε φεύγεις ποτέ, ένας τόπος όπου όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ο καθένας έχει ένα λόγο που βρίσκεται εκεί: κάποιοι αναζητούν μια ουτοπία, άλλοι ένα μέρος να κρυφτούν και κάποιοι άλλοι ένα μέρος όπου θα ζήσουν για πάντα.

Όλα έχουν μια καθορισμένη ρουτίνα: η Μαίρη, η ιδιοκτήτρια του Hotel Éternité και το προσωπικό είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην αποστολή τους. Δεν υπάρχουν ρολόγια στο ξενοδοχείο, και λέξεις όπως ο χρόνος και ο θάνατος είναι απαγορευμένες. Εξάλλου ο χρόνος δεν έχει σημασία σε αυτόν τον παράδεισο.

Μέχρι την άφιξη ενός νέου μέλους του προσωπικού, που φέρνει στην επιφάνεια παλιές ιστορίες και πυροδοτεί νέες αντιδράσεις. Μπορούν ποτέ τα πράγματα να αλλάξουν ή θα παραμείνουν απαράλλαχτα στη διαχρονική λήθη;

«Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη την αιωνιότητα!»

Το Hotel Éternité του Γιάννη Καλαβριανού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας στην Αθήνα το 2020. Το Terrasse Ensemble φέρνει αυτό το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο στο Theater Stok στη Ζυρίχη.

Η πλοκή, η οποία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του κοινού, παρουσιάζεται από την οπτική γωνία του προσωπικού του ξενοδοχείου: οι σχέσεις, οι υποθέσεις και οι διαμάχες τους αποκαλύπτουν τα μυστικά πίσω από τη βιτρίνα αυτού του «ξενοδοχείου».

Οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής παρουσιάζουν την απίστευτη, σουρεαλιστική και εκπληκτική ιστορία του Hotel Éternité.

«Είμαστε όλοι νέοι στα όνειρά μας»

Πληροφορίες Παραστάσεων

Στα ελληνικά με αγγλικούς και γερμανικούς υπέρτιτλους.

Διάρκεια: 90′

Εισιτήρια: https://eventfrog.ch/hotel-eternite

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άννα Τσίχλη Boissonnas

Συγγραφέας: Γιάννης Καλαβριανός

Επιμέλεια κίνησης: Αντιγόνη Γύρα

Σκηνογραφία: Γεωργία Βλάσση, Αποστόλης Τσίκας

Κοστούμια: Αναστασία Αλαμάνου, Σοφία Συμεωνίδου

Μουσική: Αναστασία Αλαμάνου

Τεχνική υποστήριξη: Lorenzo Demenga

Μετάφραση: Esther Menet (γερμανικά), Ειρήνη Κασιούμη (αγγλικά)

Υποστήριξη παραγωγής: Βασιλική Βασιλοπούλου, Λιλίκα Μυλωνά, Ζωή Shegaj, Δημήτρης Τόμπρος

Make-up and hair styling: Mira Shegaj

Φωτογράφηση: Εύη Φραγκολιά

Ερμηνεύουν: Αναστασία Αλαμάνου, Βασιλική Βασιλοπούλου, Γεωργία Βλάσση, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Λιλίκα Μυλωνά, Σοφία Συμεωνίδου, Δημήτρης Τόμπρος, Αποστόλης Τσίκας

Πιάνο: Νάσια Βλάχου

Φωνές: Πάνος Δημητρόπουλος, Ειρήνη Κασιούμη, Πένυ Μιχαηλίδου, Ελένη Παπαδάκη, Ζωή Shegaj, Μαρία Σκιαδά, Σταύρος Σαμουρίδης

Λίγα λόγια για το Terrasse Ensemble

Το Terrasse Ensemble δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017 σε μια όμορφη ταράτσα με θέα τη Ζυρίχη. Πρόκειται για μια ομάδα από το χώρο του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών. Τα μέλη του Terrasse Ensemble είναι ελληνικής καταγωγής που ζουν και εργάζονται στη Ζυρίχη. Έχουν την επιθυμία να μελετήσουν και να αφηγηθούν προσωπικές και συλλογικές ιστορίες, να γνωρίσουν νέες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές τάσεις και πρακτικές και να τις εφαρμόσουν δημιουργικά σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

Στόχος του Terrasse Ensemble είναι η δημιουργία καινοτόμων παραγωγών στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Όπως γράφουν οι ίδιοι: «Υποστηρίζουμε τη διεπιστημονικότητα, την ομαδικότητα και την συμπερίληψη και επιθυμούμε να συμβάλλουμε ενεργά στο γίγνεσθαι των παραστατικών τεχνών της Ελβετίας».

Το Terrasse Ensemble υιοθετεί τις σύγχρονες τάσεις στις παραστατικές τέχνες.

Στα σημαντικότερα έργα τους περιλαμβάνονται τα εξής: House Keys (2018), Traumland (2021), Θέλω μια Χώρα (2021) και Maybe It’s Elektra (2022)».

Άλλες δραστηριότητες του Terrasse Ensemble περιλαμβάνουν τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εργαστηρίων, καθώς και τη συνεργασία με καλλιτέχνες και φορείς με στόχο την υλοποίηση κοινών έργων και την προώθηση της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ Ελβετών και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πληροφορίες

Email: [email protected]

Web: www.terrasse-ensemble.ch

Instagram: @terrasse.ensemble

Facebook: terrasse ensemble

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More