Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το “Poor Things” στην Ελλάδα – Πρεμιέρα στην Αθήνα με την παρουσία του Γιώργου Λάνθιμου

Η πρώτη επίσημη προβολή στην Αθήνα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things», έγινε την Κυριακή (17/12/2023) στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών». O βραβευμένος σκηνοθέτης, που παρευρέθηκε στην προβολή, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το παρασκήνιο της ταινίας, τις ερμηνείες των ηθοποιών του, και την πρωταγωνιστική φιγούρα της Μπέλα, που ενσαρκώνει η Έμα Στόουν.

Όπως είπε ο Γιώργος Λάνθιμος «όταν ξεκινάω να κάνω μια ταινία έχει έναν πολύ έντονο χαρακτήρα και μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία να δουλέψουμε σωματικά και ενστικτωδώς. Κάνουμε διάφορες ασκήσεις, θεατρικές, σωματικές κτλ. το οποίο κάνει δύο πράγματα: αν δεν γνωρίζονται ήδη, έρχονται κοντά, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και αισθάνονται πολύ άνετα ο ένας με τον άλλον. Το άλλο πράγμα είναι ότι κάνουμε πρόβες χωρίς να προσπαθούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε το πώς θα είναι η ερμηνεία τους τη στιγμή που θα κινηματογραφήσουμε τη σκηνή» ενώ προσθεσε ότι «αυτός νομίζω είναι και ο σκοπός που φτιάχνουμε τις ταινίες. Και εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να φτιάξω με έναν τρόπο όσο πιο ανοιχτές γίνεται, ώστε οι διαφορετικοί άνθρωποι να μπορούν να βλέπουν διαφορετικά πράγματα στις ταινίες και να έχουν τη δική τους προσωπική εμπειρία σε σχέση με αυτό που βλέπουν. Οπότε είναι αυτό που περιμένω να συμβεί, δηλαδή να μην είναι μια μονοδιάστατη εμπειρία η ταινία για όλους».

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα σε ελάχιστες αίθουσες στο τέλος της χρονιάς, ενώ με το άνοιγμα της νέας χρονιάς θα ξεκινήσουν οι προβολές της σε περισσότερες ελληνικές αίθουσες.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More