Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρία τα βασικά ερωτήματα για το δυστύχημα στο Βουκουρέστι – Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της πρόσκρουσης (video)

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το λεωφορείο με τους Έλληνες ταξιδιώτες προσκρούει στην προειδοποιητική μεταλλική αψίδα στο Βουκουρέστι και το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του 53χρονου επιβάτη, έδωσαν οι αρχές της Ρουμανίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο οδηγός του πούλμαν αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες.

Το νέο βίντεο αποτυπώνει καρέ-καρέ τη στιγμή που το μοιραίο λεωφορείο προσκρούει στη βαριά σιδερένια αψίδα, συνθλίβεται και πλακώνει το πούλμαν με τους 47 επιβαίνοντες. Η αψίδα αποκολλάται από το έδαφος.

Πραγματογνώμοντας τροχαίων ατυχημάτων  – δυστυχημάτων δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η αποκοπή από τη βάση της της μεταλλικής αψίδας

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ειδικός, η βάση της έχει 4 κοιλιές με περικόχλια, οι δυο κοχλίες έχουν σπάσει οι άλλοι φαίνονται απογυμνωμένοι σαν να μην υπήρχαν. Άρα δεν ήταν σωστή η τοποθέτηση της.

Ωστόσο, τρία είναι τα βασικά ερωτήματα για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε ένα 53χρονο. Ο οδηγός οδηγούσε μόνος του για πάνω από 12 ώρες; Αγνόησε τις προειδοποιητικές σημάνσεις; Γιατί άλλαξε πορεία τελευταία στιγμή για να περάσει κάτω από την αερογέφυρα;

Ο Αλέξανδρος Ματθαίου, δικηγόρος του οδηγού, ανέφερε ότι «το gps τον πήγε εκεί και όταν κατάλαβε ότι πρέπει να μπει στο τούνελ επειδή έπρεπε να διαλέξει μέσα σε 1 δευτερόλεπτο από που να πάει από πάνω ή από κάτω.

Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για κακοτεχνίες στη βαριά σιδερένια αψίδα. Από τον Σεπτέμβρη που επισκευάστηκε έχουν γίνει τουλάχιστον 6 ατυχήματα. Υπεύθυνος για τις εργασίες στην αποκαλούμενη αερογέφυρα Unirii είναι ο δήμος της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολοψάκη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More