Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίκαλα: “Βούλιαξε” η πόλη από την νεροποντή

Πολλά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους τόσο στο κέντρο, όσο και περιφερειακά της πόλης καθώς και πλημμυρισμένα υπόγεια και κοινόχρηστους χώρους, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε στα Τρίκαλα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και διήρκεσε ακατάπαυστα -σχεδόν- για τέσσερις ώρες.

Η ποσότητα του νερού, λόγω της έντασης της βροχής, ήταν αδύνατον να απορροφηθεί από το δίκτυο ομβρίων υδάτων, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμος Τρικκαίων, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως να δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες και καταστηματάρχες για βουλωμένα φρεάτια που δεν μπορούσαν να “τραβήξουν” τα νερά.

Πολλοί δρόμοι ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστοι ακόμη και από αυτοκίνητα, με τα βρόχινα νερά να έχουν καλύψει όχι μόνο την άσφαλτο αλλά και πεζοδρόμια, σε κάποιες των περιπτώσεων. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσέτρεξαν προς άντληση υδάτων όπου απαιτήθηκε, μεταξύ αυτών και από τα υπόγεια του Νοσοκομείου, ενώ εκτός του κέντρου της πόλης, συνοικίες όπως η Μπάρα, το Γαρδικάκι, εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής και η περιοχή του Νοσοκομείου, βούλιαξαν κυριολεκτικά, στα νερά.

Επίσης, πυροσβέστες συνέδραμαν και σε απεγκλωβισμό οδηγών αυτοκινήτων που είχαν σταματήσει σε δρόμους γεμάτους με νερά, όπως στις οδούς Μετεώρων και Αλεξάνδρας, καθώς και στην περιοχή Πράσινη Γωνιά. Πολλά, δε, παράπονα εξέφρασαν κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, καταγγέλλοντας ότι τα ημιτελή εκτελούμενα έργα σε πολλά σημεία επιβάρυναν στο μέγιστο το πρόβλημα. Πάντως, τόσο η Πυροσβεστική όσο και συνεργεία της ΔΕΥΑΤ ενήργησαν άμεσα όπου τους ζητήθηκε, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων που προκάλεσε η νεροποντή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More