Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίκαλα: Σε τρεις συγκεντρώσεις, νέοι, φορείς και συλλογικότητες διαδήλωσαν για την τραγωδία στα Τέμπη

Με πρωτοστάτες τους μαθητές και τους φοιτητές, κρατώντας πλακάτ και με σκυθρωπά πρόσωπα, η Τρικαλινή κοινωνία, έστειλε εκκωφαντικό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σε τρεις διαδοχικές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από τις 11 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στις οποίες εκτός των μαθητών και των φοιτητών συμμετείχαν Κινήματα και Συλλογικότητες, εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και και Σωματεία εργαζομένων και φορέων, χιλιάδες πολίτες, είπαν “φτάνει πια στην υποκριτική πολιτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια που όχι μόνο οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες αλλά τους δολοφονούν…”. “Ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι και μόνο εμείς, οι νέοι, μπορούμε να το κάνουμε…”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο εκπρόσωπος των Τρικαλινών μαθητών Δημήτρης Λαφαζάνης.

“Είμαστε πολλοί, είμαστε νέοι και είμαστε απογοητευμένοι…”, πρόσθεσε στην αποστροφή του λόγου του, για να καταλήξει λέγοντας με έμφαση πως “την αλλαγή που πρέπει να φέρουμε ως νέοι, με τα ιδανικά που έχουμε, τη χρωστάμε στην ιστορία μας, στις συνειδήσεις μας και στα θύματά μας…”.

Είχαν προηγηθεί σύντομες τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων Εργατικών Σωματείων και Συλλόγων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, ενώ η πολυπληθής και συγκλονιστική για τα τοπικά δεδομένα πορεία, με περισσότερους από 3.500 πολίτες να συμμετέχουν σ’ αυτή με μία πρώτη εκτίμηση, να κατευθύνεται στη συνέχεια, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων.

Κεντρικό σύνθημα, δε, των μαθητών και φοιτητών καθ’ ολη τη διάρκεια της πορείας, ήταν “η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί…”, Η νεολαία να διεκδικεί στον δρόμο πλέον, όχι μόνο μια καλύτερη ζωή αλλά και αυτό που πραγματικά της αξίζει. Την ελπίδα για μια χώρα που θα τους προστατεύει και δεν θα τους εξοντώνει.

Ρεπορτάζ Αλεξανδρος Ζαούταος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More