Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη: ΟΧΙ στη μονάδα βιοαερίου εντός της Βιομηχανικής Περιοχής από τον Σύνδεσμο επιχειρήσεων

Βροντερό ΟΧΙ των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, στην προοπτική, εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας βιοαερίου εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα, ενώ η διοίκηση του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων, καλεί τα θεσμικά όργανα να πάρουν θέση στο θέμα αυτό.

Τα πιο πάνω, αποφασίστηκαν σε πρόσφατη, έκτακτη, γενική συνέλευση των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και μελών του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στη συνέλευση, οι υπεύθυνοι της διοίκησης, γνωστοποίησαν το θέμα της μονάδας βιοαερίου. Μίλησαν για επιβάρυνση του περιβάλλοντος και για τη δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και στους κατοίκους των γύρω χωριών (Πέλαγος, Άγιος Βασίλειος, Νεοχώριο).

Όλοι ένωσαν τη φωνή τους και εξέφρασαν την αγωνία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει για ολόκληρη την περιοχή η εγκατάσταση και η λειτουργία μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.

Παρόντες στη Γ.Σ. ήταν και εκπρόσωποι των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τόνισαν, ότι με την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας, θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγική τους διαδικασία και δήλωσαν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα αλλάξει άρδην το σχεδιασμό των επενδυτών, οι οποίοι πλέον, είναι έντονα προβληματισμένοι από τις εξελίξεις

Στο τέλος της Γ.Σ., τα μέλη του ΣΕΒΙΠΕΤ, εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του Συνδέσμου, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της μονάδας βιοαερίου.

Επίσης, ο ΣΕΒΙΠΕΤ, θα ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα ( Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ ) και θα καλέσει αυτά, όπως πάρουν θέση σ’ αυτό το φλέγον ζήτημα.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί, ένα κοινό μέτωπο, απέναντι στην εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου, στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης καλώντας όλους τους μαζικούς φορείς ( επιστημονικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά σωματεία ), να ενισχύσουν την προσπάθεια του ΣΕΒΙΠΕΤ.

Τις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα, το οποίο θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ, Νίκος Τότσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More