Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρεπεκλής: Η συνεργασία μόνη λύση για περισσότερες διεκδικήσεις για την Κέρκυρα

Συνεργασία γιατί δεν πάει άλλο. Αυτό είναι το κεντρικό σημείο όλων των ομιλιών των τοπικών πολιτικών στη σημερινή πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας , πρώην Νομαρχία. Επίσης αυτό που προκύπτει από τις ομιλίες τους είναι ότι πρώτη συνεργατική δράση θα είναι να βοηθήσουν το Δήμο Νότιας Κέρκυρας να μαζέψει τα σκουπίδια. Παρόντες στην εκδήλωση κοπής της πίττας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν όλοι οι Δήμαρχοι πλην του Στέφανου Πουλημένου ο οποίος ήταν αποκλεισμένος από τον κορονοϊό και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βραδή και του Βουλευτή Στέφανου Γκίκα.

Φυσικά την πρώτη εντυπωσιακή εικόνα την έδωσε ο πολιτιστικός πλούτος του νησιού, οι φιλαρμονικές οι οποίες παιάνισαν  χαρούμενα εμβατήρια στην αίθουσα.

Τη σειρά των ομιλητών ξεκίνησε ο Μητροπολίτης  Νεκτάριος ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τον νέο Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή καθώς και τους Δημάρχους να προσέξουν την Κέρκυρα γιατί το νησί είναι παραμελημένο. 

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής έκανε σαφή τη δική του πρόθεση να συνεργαστεί με όλους τους αυτοδιοικητικούς ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουν το χορό των διεκδικήσεων. Διαπιστώνει ότι ολόκληρη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει μείνει πίσω σε ότι αφορά τις υποδομές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει «τρέξει» ενώ αντίθετα ο δημόσιος τομέας δεν ακολουθεί. Σαφής ήταν η δήλωση του ιδιαίτερα προς τους Δημάρχους και τους τοπικούς βουλευτές ότι τους θέλει μαζί του στην προσπάθεια να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από τα κεντρικά ταμεία.

Την ίδια στάση κράτησε και ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης τονίζοντας ότι οφείλουμε να δούμε τα μεγάλα ζητήματα του τόπου όπως το νερό. Ο Δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας τόνισε ότι εντυπωσίασε μάλιστα με το χαρακτηρισμό που απέδωσε στον κο Τρεπεκλή ως «Θόδωρο Κολοκοτρώνη» που θα ηγηθεί ενός είδους επανάστασης εννοώντας τις δυναμικές διεκδικήσεις.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης μίλησε επίσης για ενότητα και συνεργασία δεδομένου ότι από σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα. Την αποκομιδή τόνων σκουπιδιών που ρυπαίνουν την περιοχή εδώ και ένα μήνα. Ελπίζει στη συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους και την Περιφέρεια.

Οι βουλευτές Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης  κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να παραμερίσουμε τις πολιτικές διαφορές και να μην μείνουμε μόνο στις ευχές .

Τέλος ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου δήλωσε ότι το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος είναι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More