Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων

Τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και του κύματος της ακρίβειας, είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα τα Βασιλικά, όπου στο θερμοκήπιο συνάντησε τους αγρότες και συζήτησε μαζί τους για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της τιμής στα καύσιμα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μεγάλες αυξήσεις που έχουν εκτινάξει το κόστος της παραγωγής, κάνουν ασύμφορη κάθε προοπτική επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων και έχουν δημιουργήσει ένα υπαρξιακό πρόβλημα. Το υπαρξιακό πρόβλημα αφορά την ύπαιθρο, την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία» και έθεσε το ερώτημα «θα έχουμε παραγωγούς και κτηνοτρόφους σε αυτή τη χώρα;»

Σήμερα είναι ασύμφορο επισήμανε «η χώρα, που ήταν πριν από τρία χρόνια κάτω από τον μέσο όρο του ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη, να είναι σήμερα πρώτη σε ακρίβεια ρεύματος στην Ε.Ε»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «εκπονεί εκθέσεις ιδεών για το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στην ύπαιθρο» όμως όπως σημείωσε «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι είναι σοβαρά και βρίσκονται σε κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης» και ανέφερε μια σειρά από προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More