Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσικρικά για νέες παραλλαγές κορονοϊού: Συνήθως το σύμπτωμα που εμφανίζει ο ασθενής είναι αυτό που έχει ευαισθησία (video)

«Μετά από 2,5 χρόνια κορονοϊού αυτό που έχουμε καταλάβει είναι πως τις περισσότερες φορές το κλινικό σύμπτωμα που προεξέχει είναι αυτό που ο ασθενής παρουσιάζει μία ευαισθησία στον οργανισμό του» σημείωσε η Σταυρούλα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα η κα Τσικρικά, τόνισε πως στην παραλλαγή 4 και 5 αυτά που εμφανίζονται συνήθως είναι ο πυρετός, η κόπωση, η μεγάλη καταβολή και η ανορεξία, σε αντίθεση με τον βήχα και την απόχρεμψη που κυριαρχούσαν στις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Σχετικά με την 4η δόση στους κάτω των 60 η κ. Τσικρικά σημείωσε πως «ο κάθε ασθενής ο οποίος έχει μία ανοσοκαταστολή ή είχε ένα εξουθενωμένο αμυντικό σύστημα γνωρίζει καλά, σε συνεννόηση με τον γιατρό του εάν πρέπει να κάνει την 4η δόση. Η γενική οδηγία είναι ότι πρέπει να γίνει στις ευάλωτες ομάδες και στους ηλικιωμένους» ενώ τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται στον γενικό πληθυσμό».

Η κα Τσικρικά μίλησε και για τις περιπτώσεις «φυσικής ανοσίας» αναφερόμενη στους πολίτες – εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους – που δεν έχουν νοσήσει υπογραμμίζοντας πως σε κάθε λοιμώδες νόσημα ποτέ δεν θα νοσεί όλος ο πληθυσμός, ενώ σημείωσε πως μπορεί κάποιος να έχει νοσήσει και απλώς να μην έγινε αντιληπτό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More