Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤτΕ: Με ταμειακό πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ ξεκίνησε η χρονιά

Με ταμειακό πλεόνασμα κεντρικής διοίκησης 1,077 δισ. ευρώ ξεκίνησε η φετινή χρονιά, όταν πέρυσι τον Ιανουάριο είχε καταγραφεί έλλειμμα 1,682 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα τις δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση, και σύμφωνα με αυτές τον Ιανουάριο του 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1,077 δισ. ευρώ, καθώς τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 4,708 δισ. ευρώ, από 3,157 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 5,152 δισ. ευρώ, από 4,333 δισ. εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022.

Να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο και σύμφωνα με αυτά τα φορολογικά έσοδα ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ καταγράφοντας υπέρβαση 14,1% έναντι του στόχου, λόγω της καλύτερης απόδοσης των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράττονται σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2023 (φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ΕΝΦΙΑ) όσο και την καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους (ΦΠΑ, ΕΦΚ κλπ.).

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κώστας Τσάβαλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More