Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τυφώνας Χανούν: Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στη ρωσική Άπω Ανατολή

Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στην περιφέρεια Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, λόγω του τυφώνα Χανούν, ο οποίος αφότου έπληξε προ ημερών την Ιαπωνία κατευθύνθηκε εξασθενημένος προς την κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με απολογισμό του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (EMERCOM), 4.368 σπίτια, 7 πολυκατοικίες και 5.654 οικόπεδα πλημμύρισαν, ενώ 28 οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένοι.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι πόλεις Ουσουρίσκ και Σπασκ-Ντάλνι, καθώς και η περιοχή Οκτιάμπρσκι, στην περιφέρεια Πριμόριε – της οποίας διοικητικό κέντρο είναι το Βλαδιβοστόκ.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου στην πλατφόρμα Telegram αναφέρεται πως έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για τον «συντονισμό των ενεργειών με στόχο να εξαλειφθούν οι συνέπειες των πλημμυρών». Επισημαίνεται πως αεροσκάφος παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια και ελικόπτερα Mi-8 μετέφεραν διασώστες στις πληγείσες περιοχές. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πλημμύρες στο Ουσουρίσκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Πριμόριε, ήταν οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας και υπολογίζεται ότι έπληξαν το 35-40% της επικράτειάς της, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More