Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τύρναβος: Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά και σχολική διαρροή στο επίκεντρο συνάντησης φορέων

Συνάντηση με τα μέλη του προσωπικού της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του 1ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου πραγματοποίησε το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου το πλαίσιο δικτύωσης με άλλους φορείς και υπηρεσίες.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας. Συζητήθηκαν θέματα εκπαίδευσης και σχολικής διαρροής παιδιών Ρομά. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Κοινωνική Λειτουργός, κ. Βασ. Σαρμανιώτη και η Ψυχολόγος κ. Ελ. Μπάκου, με τις οποίες έγινε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.

Το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+). Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492022609, email: [email protected] καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More