Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Ερντογάν: Θα ξεκινήσουμε τις εργασίες με το Ισραήλ, κυρίως στον τομέα της ενέργειας

Ο σημερινός τουρκικός Τύπος αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη και στέκεται ιδιαίτερα στο ότι η Τουρκία και το Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νετανιάχου ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Τουρκία, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει λόγω ασθένειάς του. Αλλά τώρα του είπα, κάνε αυτή την επίσκεψη και μετά θα επισκεφτώ το Ισραήλ με την ομάδα μου. Συμφωνήσαμε λοιπόν. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε αυτό το βήμα χωρίς μεγάλη καθυστέρηση και θα ξεκινήσουμε τις εργασίες με το Ισραήλ, κυρίως στον τομέα της ενέργειας” τόνισε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει τη λειτουργία γραμμών μεταφοράς ενέργειας όχι μόνο προς την Τουρκία, αλλά και από την Τουρκία προς την Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, έχουμε συνολικό όγκο συναλλαγών 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καταλήξαμε σε συμφωνία ότι θα πρέπει να το αυξήσουμε σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια αρχικά. Παράλληλα, μιλήσαμε και για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί στη διεθνή πολιτική. Ειδικά οι ενεργειακές συνεργασίες μπορούν να μας ταξιδέψουν σε πολύ διαφορετικά μέρη. Μιλήσαμε μαζί τους για τις δυνατότητές μας σε αυτό το θέμα. Εξηγήσαμε τα οφέλη από τη δημιουργία ενός μηχανισμού με τη συμμετοχή αυτών των υπουργών προκειμένου να αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διαφορετικούς τομείς. Είναι δυνατό για τις δύο χώρες να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η τεχνολογία” κατέληξε ο Ερντογάν.

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Διαβάστε ακόμα:

Ερντογάν: Να διαλυθεί η ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο – Μόνο αποτελεσματικό βήμα η αναγνώριση του ψευδοκράτους

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More