Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Ερντογάν: Σημαντική η δήλωση της Μόσχας για τον πύραυλο στην Πολωνία

Δεν θα υπάρξουν χαμένοι από την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ η εξαγωγική συμφωνία έχει επιτρέψει σχεδόν 11 εκατομμύρια τόνους σιτηρών να εισέλθουν στις παγκόσμιες αγορές.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής της G20 ο Ερντογάν είπε ότι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η κατάσταση με την ενέργεια μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Εκτίμησε δε ότι η συμφωνία που επιτρέπει στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία πρόκειται να λήξει το Σάββατο, θα παραμείνει σε ισχύ. “Είμαι της γνώμης ότι θα συνεχιστεί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα“, είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι θα μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις επιστρέψει στην Τουρκία. “Μόλις επιστρέψουμε, θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες με τον Πούτιν. Γιατί ο δρόμος προς την ειρήνη περνά από τον διάλογο“, είπε.

Ο Ερντογάν απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με έναν πύραυλο που έπληξε πολωνικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Η άρνηση της Ρωσίας ότι εμπλέκεται ήταν «σημαντική», είπε ο Ερντογάν. “Ίσως υπήρξε τεχνική δυσλειτουργία ή κάτι άλλο. Είναι σημαντικό να ξεκινήσει έρευνα“, πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σέβεται την άρνηση της Ρωσίας για εμπλοκή στο θέμα και εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέση με το συμβάν. Η επιμονή σε κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας θα ήταν «πρόκληση», είπε ο Ερντογάν. “Δεν χρειάζεται να βρούμε τρίτο μέρος σε αυτόν τον πόλεμο. Όλοι χρειαζόμαστε ειρήνη“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More