Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπέρβαρος από τη Ροδόπη που ζυγίζει 360 κιλά ζητά βοήθεια από την πολιτεία

Πάνω από 15 χρόνια βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι ο 60χρονος Σερήφ Σιαχίν, ο οποίος είναι υπέρβαρος, ζυγίζει 360 κιλά και διαμένει στον οικισμό του Ηφαίστου στο Δήμο Κομοτηναίων.

Δύο χρόνια έχουν περάσει – κατόπιν μακροχρόνιου αγώνα από τη διαδικτυακή κοινότητα «Συνήγορος των ΑμεΑ» που τον υποστηρίζει, και κατόπιν εξώδικης πρόσκλησης – που ο κ. Σιαχίν έλαβε θετική απάντηση για πιθανή οριστική θεραπεία από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, το οποίο παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις, αλλά καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει από τότε.
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης υγείας του, λόγω του μεγάλου βάρους, αλλά και των πολλαπλών παθήσεων από τις οποίες υποφέρει, στις οποίες θα πρέπει να προσθέσει κάποιος και την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Ο ίδιος ζητάει να τον επισκέπτεται ένας γιατρός κάθε φορά που οι πόνοι στο σώμα του, το οποίο εμφάνισε και αιματώματα, να τον ανακουφίζει με κάποιες παυσίπονες ενέσεις. «Εγώ υπηρέτησα το Ελληνικό Κράτος, τα παιδιά μου επίσης. Δεν αξίζω εγώ να βοηθηθώ ως άνθρωπος με κάποιο τρόπο, λόγω της δύσκολης πάθησης που έχω; Που να απευθυνθώ; Απευθύνομαι στο κράτος που ζω. Σας παρακαλώ βοηθήστε με με κάποιο τρόπο» , εκλιπαρεί και πολλές φορές τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα…

Για δε την οριστική λύση την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, αν και το σκέφτεται σοβαρά να το προχωρήσει αν το κράτος τον βοηθήσει.

Ωστόσο η ταλαιπωρία που έχει περάσει, καθώς βρέθηκε στην Αθήνα, αλλά και στην Τουρκία για θεραπεία που του υπόσχονταν, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και μάλιστα όπως μας είπε η επιστροφή του από την Αθήνα έγινε με …φορτηγό, καθώς ο όγκος του σώματός του δεν χωράει στα συνηθισμένα αυτοκίνητα.

Αν αποφασίσει να κάνει το βήμα για το Νοσοκομείο του Ρίου, θα πρέπει να μεταφερθεί πρώτα για κάποιες εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης, αλλά την ευθύνη της διακομιδής θα πρέπει να την αναλάβει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Από την πλευρά του το Σισμανόγλειο  δεν έχει ούτε το ειδικό εκείνο μέσο μεταφοράς για την Αλεξ/πολη και αν αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την εξασφάλιση του κατάλληλου μέσου.

Επίσης από το Σισμανόγλειο αναφέρουν πως έχουν προσφέρει  και προσφέρουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο, ότι μπορούσαν και μπορούν. Οι ειδικές εξετάσεις που κάνει για το χρόνιο νόσημά του που πάσχει και ονομάζεται λεμφογενής λευχαιμία, καθυστερούν για τα αποτελέσματά τους.

Το Νοσοκομείο στέλνει, σύμφωνα με την πλευρά του Σισμανόγλειου, γιατρούς να τον επισκέπτονται, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να καλυφθεί είτε από την Πρόνοια, είτε από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η ΕΡΤ αναδεικνύει για άλλη μια φορά το θέμα, με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση και να μην υποφέρει άλλο αυτός ο άνθρωπος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More