Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΠΑΜ Ν. Κορέας: Απειλεί με «κόλαση καταστροφής» τη Β. Κορέα για τυχόν απερίσκεπτες ενέργειες

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας απείλησε την Τετάρτη (13 Δεκεμβρίου) να εξαπολύσει μια «κόλαση καταστροφής» στη γειτονική Βόρεια Κορέα σε αντίποινα για τυχόν απερίσκεπτες ενέργειες.

Το θέμα προέκυψε αφότου η Βόρεια Κορέα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα τηρήσει πλέον ένα στρατιωτικό σύμφωνο που είχε υπογραφεί το 2018 μεταξύ των δυο χωρών το οποίο αποσκοπούσε στη μείωση της έντασης.

H κίνηση της Πιονγκγιάνγκ ήρθε μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι θα αναστείλει εν μέρει τη συμφωνία, μετά την εκτόξευση ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου από τον Βορρά.

«Η Βόρεια Κορέα έχει μόνο δύο επιλογές – ειρήνη ή καταστροφή. Αν κάνει απερίσκεπτες ενέργειες που βλάπτουν την ειρήνη, την περιμένει μια κόλαση καταστροφής», διεμήνυσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Αμυνας Σιν Γουόν-σικ.

Οι παρατηρήσεις, που έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφαίων στρατιωτικών διοικητών, έρχονται λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Σιν στη διοίκηση πυραύλων του Νότου, η οποία, όπως είπε, θα αναλάβει να “χτυπήσει θανάσιμα την καρδιά και το κεφάλι του εχθρού” σε περίπτωση πολέμου.

Πηγή: channelnewsasia.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More