Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποφέρουν οι κλάδοι πληροφορικής, ασφαλειών και κατασκευών- Εταιρείες ψάχνουν και δεν μπορούν να κλείσουν τα κενά τους

Την ώρα που η ανεργία στη χώρα δυσκολεύεται να πέσει κάτω από το 10%, κλάδοι όπως η πληροφορική, οι ασφάλειες, οι κατασκευές, δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά τους σε εξειδικευμένο δυναμικό, σε μια περίοδο μάλιστα που προκηρύσσονται νέα έργα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το δράμα του Αποστόλη Ζηκούλη, ο οποίος αναζητά απεγνωσμένα να καλύψει κενά εξειδικευμένου προσωπικού στην επιχείρησή του, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ασφαλειών, βιώνουν τα τελευταία χρόνια και άλλοι συνάδελφοί του επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλα κενά σε ανθρώπινο κεφάλαιο καταγράφονται και στον τομέα της πληροφορικής, ιδιαίτερα μετά την έλευση στην πόλη πολυεθνικών που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τους εξειδικευμένο τοπικό δυναμικό.

Προγραμματιστές, αναλυτές δεδομένων, αλλά και ειδικότητες που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη λογισμικού είναι δυσεύρετες. Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στον τομέα των κατασκευών, όπου το ανεκτέλεστο των μεγάλων τεχνικών εταιρειών ήδη ξεπερνά τα 16 δις. ευρώ κι ετοιμάζονται να προκηρυχθούν έργα άλλων 40 δις. ευρώ

Οι ειδικότητες που λείπουν από τις κατασκευές, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου αφορούν τόσο στελεχιακό δυναμικό όπως μηχανικούς, αλλά και χειριστές μηχανημάτων και εργοταξιάρχες.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More