Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποχωρεί ο καύσωνας, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για όλη την Ήπειρο

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί και σήμερα η θερμοκρασία, ενώ από το απόγευμα το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει και να εκδηλωθούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Από αύριο Πέμπτη θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα επιστρέψει στη μέγιστη τιμή της στους 33 βαθμούς κελσίου.

Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο συναγερμού καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ήπειρο παραμένει υψηλός (στο επίπεδο 3) και σήμερα.

Συνίσταται δε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More