Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπ. Άμυνας – Ειδική τελετή: Φόρος τιμής στα στελέχη που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στη Λιβύη – Συγκινητικές εικόνες

Συγκίνηση επικράτησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για τα στελέχη των Eνόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκαν σε στάση προσοχής στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στα μπαλκόνια στέκονταν στρατιωτικοί των τριών όπλων, σε ένδειξη φόρου τιμής.

Τα στελέχη που υπηρετούν στα τέσσερα επιτελεία, βγήκαν από τα γραφεία τους, χαιρέτησαν προς τη σημαία, σκεπτόμενοι τις στιγμές που έζησαν οι συνάδελφοί τους στη Λιβύη.

Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας χρησιμοποιώντας λόγια του Κικέρωνα σημείωσε σε ανάρτησή του ότι δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον. Τίποτα δεν είναι πιο αληθινό από αυτό, όταν μιλάμε για γυναίκες κι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.  

«Τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, στο όνομα της πατρίδας τους. Αυτούς που έσπευσαν να βοηθήσουν αδύναμους συνανθρώπους μας, όπως και την ελληνική κοινότητα στη Λιβύη» ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων/νος Φλώρος παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθεία και ταφή της Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη στου Παπάγου.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην Υποναύαρχο Γλυκερία Μμεμεκίδου στην Κομοτηνή.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια στον δάσκαλό μας τον πατέρα της και σε όλους τους υπόλοιπους της οικογένειας» δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Σε όλη τη διάρκεια του σύντονου δυστυχώς βίου της επέδειξε ήθος, ανθρωπιά, προσφορά τόσο στην πατρίδα μας όσο και στον συνάνθρωπο» είπε η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου για την Γλυκερία Μεμεκίδου, γνωστή στην πόλη που μεγάλωσε για την προσφορά της.

Στην Κομοτηνή, από το υπουργείο Εθνικής άμυνας παρέστησαν ο ΓΓ, Αντώνης Οικονόμου, οι Αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος χρησιμοποίησε μια μόνο λέξη και τις φωτογραφίες των τριών πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στη Λιβύη: «Αθάνατοι!».

Στο μεταξύ, η συλλογή μαρτυριών από τους τραυματίες του τροχαίου συνεχίζονται από Ανώτατο Αξιωματικό του Ε` κλάδου του ΓΕΕΘΑ ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές του δυστυχήματος που στοίχησε τη ζωή στους πέντε Έλληνες.  

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More