Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Τρίπολης: Η ανακύκλωση κάνει την οικονομία να… γυρνά κυκλικά

Με στόχο την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και με σύνθημα: “Μειώνουμε – Ξαναχρησιμοποιούμε – Ανακυκλώνουμε”, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Πλατεία Πετρινού.

Στόχος των διοργανωτών είναι η εμπέδωση της ιδέας της ανακύκλωσης από τον πληθυσμό, που θα βοηθήσει αρκετά και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, μέσω της ΣΔΙΤ απορριμμάτων.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι η ανακύκλωση αλλάζει όλη την καθημερινότητά μας.

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στην Τρίπολη

Προστατεύει το περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γίνουν υπόδειγμα της Κυκλικής Οικονομίας. Θα πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι θα χτιστεί το μέλλον που αξίζει να βιώσουν οι επόμενες γενεές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μικρά παιδιά. Έπαιξαν παιχνίδια, ζωγράφισαν, έμαθαν να τοποθετούν τα σκουπίδια στον κατάλληλο κάδο.

Η καμπάνια αυτή ξεκίνησε στην Καλαμάτα, συνεχίστηκε στη Σπάρτη και θα ακολουθήσουν δράσεις σε Κόρινθο, Άργος και Ναύπλιο.

Εκδήλωση προώθησης της ανακύκλωσης στην Τρίπολη

Αξίζει να αναφερθεί, ότι, σήμερα, στην Πελοπόννησο, υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα.

Έχουν δημιουργηθεί 3 νέες, σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ισάριθμοι χώροι υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, σε Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία. Επίσης, έχουν δομηθεί, δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε Κορινθία και Αργολίδα. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής, φιλικές προς το περιβάλλον. Η διαχειρίστρια εταιρεία, μιλά για πράσινο έργο, για πράσινη ενέργεια, με μηδενικό αποτύπωμα.

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Τρίπολης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More