Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Ερυθράς Θάλασσας: Πρεμιέρα με Βασικό Ένστικτο, Τζακ Σπάροου και «Χαστούκια»

Ποιοι έχουν ήδη επισκεφτεί το νεότατο φεστιβάλ της Ερυθράς Θάλασσας με αφορμή την 3η έκδοση του;

Στο κόκκινο χαλί της έναρξης ήταν δύο θρύλοι του κινηματογράφου. Η Σάρον Στόουν και ο Τζόνυ Ντεπ έδωσαν το παρόν στην πολυτελή οργάνωση και μαζί τους ήταν ο εξαφανισμένος από τα φώτα της δημοσιότητας Γουίλ Σμιθ.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να επισκέπτομαι νέες αναπτυσσόμενες πόλεις. Όταν έρχεσαι εκεί και βλέπεις τη φαντασμαγορία του κόσμου της Σαουδικής Αραβίας και δεις [τη στροφή τους] στο πόσο πολύ υποστηρίζουν τις γυναίκες στον κινηματογράφο είναι μοναδικό. Το να βλέπεις τις δύο γυναίκες που αναγνωρίστηκαν στο φεστιβάλ των Καννών να προέρχονται από αυτόν τον τόπο, ανακαλύπτεις την πραγματική υποστήριξη που δέχονται οι γυναίκες [καλλιτέχνες] στη Σαουδική Αραβία», θα πει η Σάρον Στόουν στο associated press.

Όσο για τον λιγομίλητο Γουίλ Σμιθ που προσπαθεί να ξεπλύνει το παρελθόν του με σιωπή, αποφάσισε να μιλήσει στο ίδιο μέσο: «Στη Σαουδική Αραβία βλέπεις τις προοπτικές αναξιοποίητων με ένα θεαματικό σάλτο στο μέλλον. […] Χαίρομαι σαν καλλιτέχνης που ενυπάρχω σε αυτή την ανανέωση».

Η Σάρον Στόουν στο δικό της masterclass αναφέρθηκε στις αδικίες που έχουν υποστεί οι γυναίκες στον χώρο του θεάματος, με χαρακτηριστικά παραδείγματα χαμηλών μισθών γυναικών έναντι ανδρών, όπως του ποσού που πήρε στο «Βασικό Ένστικτο» και του αντίστοιχου που πήρε ο συμπρωταγωνιστής της Μάικλ Ντάγκλας. Είπε ότι το παράδειγμα επαναλήφθηκε με τα ίδια σχεδόν ποσά και πριν λίγο καιρό, αναγκάζοντας τη να πει όχι σε μια υπερπαραγωγή που της προτάθηκε να συμμετέχει.

Ο Γουίλ Σμιθ πάλι ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει με τη συνέχεια του «I am Legend» σύντομα. Αξίζει όμως και εμείς να σχολιάσουμε ότι η επόμενη ταινία του μετά το βίαιο επεισόδιο στα Όσκαρ ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες.

Ο Τζόνυ Ντεπ παρουσίασε την ταινία έναρξης «Ζαν Ντε Μπαρύ» που άνοιξε το προηγούμενο Φεστιβάλ Καννών και ήδη έχει ολοκληρώσει τις κινηματογραφικές της προβολές στη χώρα μας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More