Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης – Δ. Στανίτσας στην ΕΡΤ: Στόχος να ξαναφέρει την παιδεία του θεάτρου κοντά μας

Για το Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το οποίο «ξαναφέρνει την παιδεία του θεάτρου στο νησί» μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, με αφορμή την «πρεμιέρα», το βράδυ της Πέμπτης, της γιορτής αυτής του θεάτρου.

Ενώ πρόσθεσε:

«Αυτός είναι ο στόχος: Τα νέα παιδιά να δουν τις θεατρικές παραστάσεις και να ξεκινήσουν σιγά – σιγά να ασχολούνται, όπως γινόταν και παλιά στην Ιθάκη. Και αυτός είναι ο στόχος του δεύτερου θεατρικού φεστιβάλ».

Ο δήμαρχος ανέφερε, ακόμη:

«Το θεατρικό φεστιβάλ ξεκίνησε το 1976, διήρκησε μέχρι το 1998 όπου από το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης είχαν παρουσιαστεί μεγάλα ονόματα του θεάτρου, τόσο του ευρωπαϊκού χώρου, τόσο του ελληνικού (…)

Ξεκινήσαμε πέρσι με δειλά βήματα και φέτος πιο “δυνατά”. Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την οικονομική συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της ΠΟΕΔΗΝ, καταφέραμε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να ξεκινήσουμε την αναβίωση του Θεατρικού Φεστιβάλ που είναι πολύ σημαντικό τόσο για το Δήμο Ιθάκης και για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα φεστιβάλ που ξαναφέρνει την παιδεία του θεάτρου κοντά μας. Αυτός είναι ο στόχος: Τα νέα παιδιά να δουν τις θεατρικές παραστάσεις και να ξεκινήσουν σιγά – σιγά να ασχολούνται, όπως γινόταν και παλιά στην Ιθάκη. Και αυτός είναι ο στόχος του δεύτερου θεατρικού φεστιβά (…)

Βραβεύουμε κάποιους ηθοποιούς φέτος, το είχαμε κάνει και πέρσι. Το σημαντικό είναι ότι ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, όπου είχε παίξει σε θεατρική παράσταση του φεστιβάλ στις αρχές των θεατρικών παραστάσεων, τα πρώτα χρόνια του φεστιβάλ, ήταν Ιθακήσιος.

Ξεκινάμε με μια πρώτη αναγνώριση της αξίας του, με τη σημερινή αφιέρωση του θεατρικού φεστιβάλ και από κει και πέρα σαν Δήμος Ιθάκης και όλος ο πολιτικός φορέας σκεφτόμαστε να κάνουμε πάρα πολλά για να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή (…)

Τιμάμε την Κάτια Γέρου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τους δύο γνωστούς ηθοποιούς, αλλά και την Ιθακήσια ηθοποιό Δώρα Χρυσικού για την προσφορά της στο θέατρο και στην τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More