Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ καφέ στην Λάρισα

Λάρισα μια σύγχρονη μεγαλούπολη στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου. Τη λένε πόλη του καφέ αλλά και πρωτεύουσα του καφέ Και δεν έχουν άδικο. Στην πόλη λειτουργούν περισσότερα από 1100 καφέ σε πλατείες, πεζοδρόμους,  στο κέντρο και τις συνοικίες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών καταστημάτων αναψυχής, αντιστοιχεί ένα καφέ ανά 170 κατοίκους. Η ετήσια κατανάλωση κατ΄ατομο υπολογίζεται στα 16 κιλά. (δηλώσεις πολιτών)

Ο καφές στη Λάρισα είναι κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της. Είναι όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λαρισαίων  τρόπος ζωής, η  άυλη κληρονομιά της πόλης.  Ετσι λοιπόν το τριήμερο 24,25,26 Μαΐου   διοργανώνει το Larissa Coffee Show στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή εταιριών, brands και επαγγελματιών του καφέ και της εστίασης και καλεί τους Λαρισαίους αλλά και τους επισκέπτες να δοκιμάσουν, να παίξουν, να τρέξουν, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για τον καφέ και τα αρωματικά χαρμάνια.

«Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της Λάρισας, ως στοιχείο της τοπικής κουλτούρας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της. Μιλάμε για εξωστρέφεια, γιατί θέλουμε μια πόλη, έναν δήμο που χτίζει κοινωνικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Μια πόλη που δεν κλείνεται στον εαυτό της, δεν αυτοθαυμάζεται, δεν διαχειρίζεται μόνη της το μέλλον αλλά βγαίνει δυναμικά προς τα έξω, συμμετέχει στις εξελίξεις, παρεμβαίνει δυναμικά και στην περιοχή της και στη χώρα. Μια πόλη που δημιουργεί γεγονότα, δημιουργεί ανάπτυξη, γίνεται πόλος έλξης και αξιοποιεί κάθε της συγκριτικό πλεονέκτημα, που αξιοποιεί τον αντίκτυπο αυτών, για την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξούμε, με μια σειρά εκδηλώσεων, να καταστήσουμε την πόλη τουριστικό προορισμό. Η πρώτη από τις δράσεις που έρχονται να ενισχύσουν το εξωστρεφές προφίλ της πόλης είναι το Larissa Coffee Show” τόνισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το το θέμα ο κ. Μαμακος

Eίναι η Γιορτή του Καφέ λέει ο αντιδήμαρχος Φώτης Τζατζάκης, του καθημερινού μας συντρόφου που έχει δημιουργήσει στην πόλη μας μια διαφορετική και σύγχρονη κουλτούρα που σχετίζεται με την κοινωνικότητα.

“Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση: Της επιτυχίας και της θεμελίωσης ενός θεσμού που μπορεί να αποτελέσει για την πόλη μας, μια σημαντική προωθητική δύναμη, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα»κατέληξε ο κ. Τζατζάκης.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024:

Καλωσόρισμα επισκεπτών

Τουρνουά Τάβλι (1ο μέρος): Το πιο γνωστό ελληνικό επιτραπέζιο παιχνίδι είναι άμεσα συνυφασμένο με τον καφέ, καθώς συνοδεύει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι αυτό. Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Η διάρκεια θα είναι 2 ημέρες: 1η ημέρα προκριματικά, 2η ημέρα τελικοί αγώνες

Coffee Masterclasses: Baristas από τις συμμετέχουσες εταιρίες/εκθέτες μας ξεναγούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι για τον τέλειο καφέ αλλά και μας ενημερώνουν για τα τελευταία νέα για τον αγαπημένο μας καφέ.

Τα sessions θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των δυο ημερών είτε στο κεντρικό stage που θα στηθεί στην πλατεία, είτε στα περίπτερα των εκθετών.

Συναυλία LIVA K: Το βράδυ της Παρασκευής, στις 8 μ.μ., η Λάρισα υποδέχεται έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, με το πρόγραμμά του να ξεσηκώνει τους πάντες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024:

(Από νωρίς το πρωίΔραστηριότητες για παιδιά – Τσουβαλοδρομίες: Το γνωστό παιχνίδι/αγώνισμα με τσουβάλια κόκκων καφέ, συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (τρεις κατηγορίες), σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Τουρνουά Τάβλι 2ο μέρος

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία Πάνου Μουζουράκη-Κωστή Μαραβέγια: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Larissa Coffee Show ανεβαίνουν οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν δωρεάν τους επισκέπτες.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

The waiter’s race: «Αγώνας δρόμου» σερβιρίσματος καφέ

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία-πάρτι με Λαρισαίους dj’s, με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More