Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Μαγγανιακού Μεσσηνίας 2023

Στις 3 και 4 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ του Μαγγανιακού Μεσσηνίας, μία γιορτή με δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και προσφέρουν στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, μέσω της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων οι οποίοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Με βάση του την εθελοντική δράση από ανθρώπους της περιοχής, φίλους και καλλιτέχνες, έρχεται για να παρουσιάσει συζητήσεις, δράσεις και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους, εργαστήρια D.I.Y, μουσικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας και ψηφιδωτών, παλιό σπίτι στο χωριό – εργαλεία γεωργίας και κτηνοτροφίας, εργαστήρι υφαντικής τέχνης, προβολές ντοκιμαντέρ, μελισσοκομεία, υπαίθριες δραστηριότητες, οικολογία, παραδοσιακοί χοροί, μαθήματα χορού, αναβίωση αλωνίσματος κ.α.

Το Χωριό Παραγωγών και οι Χειροτέχνες περιμένουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν τα καλούδια του τόπου και να γνωρίσουν τις δημιουργίες τους.

Για δύο μέρες ολόκληρο το χωριό θα γίνει η σκηνή όπου όλες/οι μαζί θα ενημερωθούν, θα μάθουν, θα συναντηθούν, θα συζητήσουν, θα δικτυωθούν, θα δοκιμάσουν, θα διασκεδάσουν, θα προβληματιστούν, θα ονειρευτούν και θα κάνουν σχέδια, διαδίδοντας την αξία της συμμετοχής.

Θα λειτουργεί bar / cafe, αυτοοργανωμένο camping και κουζίνα.
Έναρξη εκδηλώσεων Σάββατο 03.06.2023 ώρα 12:00 & Κυριακή 04.06.2023 ώρα 10:00.
*Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η οργανωτική επιτροπή προσκαλεί ανθρώπους, καλλιεργητές, παραγωγούς, επιχειρήσεις, εγχειρήματα, χειροτέχνες, συλλογικότητες αλλά και ομάδες πολιτών να συνδράμουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More