Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν: Το βραβείο της Παγκόσμιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου πήρε η ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»

Με το βραβείο της Παγκόσμιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, έφυγε από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν η ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails», στον τρίτο φεστιβαλικό σταθμό της.

Η ταινία στηρίζεται σε μια υπόθεση εργασίας σχετικά με τις σχέσεις και τον έρωτα. Στο κοντινό μέλλον, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει τη συμβατότητα ενός ζευγαριού μελετώντας -και ξεριζώνοντας- τα νύχια του ενδιαφερόμενου ζευγαριού. Μήπως όμως οι ποσοστιαίες αποκλίσεις επιτρέπουν στο συναίσθημα να είναι καθ’ ολοκληρία ελεύθερο για λάθη και πάθη;

Τα κλισέ αναμοχλεύονται και κονιορτοποιούνται με βρετανικής κοπής δόσεις εύστροφης ειρωνείας σε μια ταινία που ξεριζώνει νύχια και αγάπη σε όσους είναι έτοιμοι να κάνουν μια θυσία για το άγγιγμα και τον έρωτα που μόνο τα ακροδάχτυλα τη γνωρίζουν.

Παραγωγός της ταινίας είναι η Κέιτ Μπάνσετ και ανάμεσα στο καστ ο βραβευμένος με Όσκαρ Riz Ahmed, η υποψήφια για Όσκαρ Jessie Buckley και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Jeremy Allen White.

Ο Χρήστος Νίκου υπήρξε μεταξύ άλλων βοηθός σκηνοθέτη στις ταινίες «Πριν τα Μεσάνυχτα» με τον Ήθαν Χοκ και τη Ζιλύ Ντελπί, το «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη αλλά και τον πολυβραβευμένο «Κυνόδοντα». Με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, τα «Μήλα», εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Όσκαρ.

Η ταινία «Fingernails» θα διανεμηθεί σύντομα στην Ελλάδα στις μεγάλες οθόνες.

Τρέιλερ της ταινίας

ΕΡΤ παρουσίασε πρώτη απόσπασμα της συνέντευξης τύπου της ταινίας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Link με το απόσπασμα

https://www.instagram.com/reel/Cxxuj09oJcK/?utm_source=ig_web_copy_link

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More