Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φθηνές αγορές ψάχνουν οι καταναλωτές

Στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στοχεύει η κυβέρνηση μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού που οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό του αρχίζουν τις επόμενες μέρες. Την ίδια στιγμή καθώς οι τιμές καλπάζουν οι καταναλωτές αναζητούν λύσεις για φθηνές αγορές.

Με τις τελευταίες ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα, οι καταναλωτές ζητούν φθηνότερες τιμές, για αυτό και στρέφονται στις αγορές χωρίς μεσάζοντες. Λάδι, πατάτες, τυροκομικά προϊόντα, φρούτα και άλλα ειδή πρώτης ανάγκης, διατίθενται χωρίς μεσάζοντες στην τοπική αγορά της Καλαμαριάς.

Στην αγορά υπάρχει αισιοδοξία ότι παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στην αρχή του έτους η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί.

Στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στοχεύει η επιχειρούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που μελετά η κυβέρνηση. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα αρχίζουν οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της αύξησης η οποία θα ισχύσει από την πρώτη Απριλίου. οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι αποδοχές θα ξεπεράσουν τα 751 ευρώ.

Το 2022, νομοθετήθηκε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2019, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 650 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου 2022, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 663 ευρώ, ενώ, από την 1η Μαΐου 2022, ο κατώτατος μισθός έφτασε στα 713 ευρώ. Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει μια σειρά από επιδόματα προς τα πάνω, με πρώτο το επίδομα ανεργίας το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 438 ευρώ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More