Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Αλλάζει ριζικά η εικόνα παλαιών στάσεων αστικών λεωφορείων της πόλης με έργα ζωγραφικής

Άλλαξε ριζικά και καλλιτεχνικά η εικόνα έξι παλαιών στάσεων αστικών λεωφορείων στην πόλη της Φλώρινας καθώς τοποθετήθηκαν έργα ζωγραφικής στις στάσεις. Μια πρωτοβουλία του δήμου Φλώρινας, μαζί με την καλλιτεχνική ομάδα «Επίμονη τέχνη».

Ο Μιχάλης Χάτζιος αντιδήμαρχος οικονομικής ανάπτυξης και εθελοντικών δράσεων του δήμου μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτή την πρωτοβουλία του δήμου.

«Η δράση ξεκίνησε με τη σταθερή πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι πρέπει να ομορφαίνουμε τον τόπο μας και να φέρουμε την τέχνη δίπλα στον κάθε άνθρωπο. Σε αυτήν την προσπάθεια βρήκαμε αρωγό και αιχμή του δόρατος τους καλλιτέχνες της ομάδας «επίμονη τέχνη» που το έκαναν πράξη. Έχουν δημιουργηθεί έτσι, έξι στάσεις λεωφορείων και πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι αυτή η δράση να λάβει χώρα σε όλο το εύρος του δήμου Φλώρινας, το επόμενο διάστημα. Τα έργα θα μείνουν στις στάσεις, θα φωτιστούν και θα προστατευτούν. Κάνουμε έκκληση στους δημότες μας για σεβασμό, το οποίο θεωρούμε δεδομένο, καθώς ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια», όπως είπε.

Η Χρύσα Μπαρζώκα, εμπνεύστρια της δράσης ανέφερε: «Σας περιμένουμε σήμερα το απόγευμα στα εγκαίνια, στις 19.00, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, να ευχαριστήσουμε παράλληλά και το δήμο. Έναρξη θα είναι στις 18.00, δίπλα στο ποτάμι, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης».

Ρεπορτάζ: Μαρία Γαϊγάνη

Διαβάστε επίσης: Φλώρινα: Έργα ζωγραφικής κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More