Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου

Επαφές με  εκπροσώπους  της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού και του πρωτογενούς τομέα, είχε κυβερνητικό κλιμάκιο στη Φλώρινα, με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το φυλάκιο Νίκης, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και τις εγκαταστάσεις του 1ου Συντάγματος Πεζικού που βρίσκεται στη Φλώρινα, για το οποίο δήλωσε πως, παρέμεινε εδώ, «γιατί υπάρχει λόγος στις ακριτικές περιοχές να υπάρχει μια στρατιωτική παρουσία και όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος από τα βόρεια σύνορά μας».

Ο υφυπουργός Υποδομών μίλησε για τα έργα της αρμοδιότητάς του, όπως ο κάθετος άξονας Φλώρινας – Πτολεμαΐδας, για τον οποίο ανέφερε ότι έχει κατατεθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τμήμα Ξινό Νερό- Αμμοχώρι. Για τη σιδηροδρομική σύνδεση  Φλώρινας – Μπίτολα δήλωσε ότι, «η εκκρεμότητα του δικτύου που αφορά την δική μας πλευρά θα ενταχθεί στο κομμάτι των συντηρήσεων, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο η γραμμή».

Ο γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτριος Γαλαμάτης μίλησε για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στον περιφερειακό τύπο και κάλεσε τους δημοσιογράφους «να σηκώσουν τοίχο ενάντια στα fake news». Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας  και Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς και η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Νάτσιου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More