Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Στην τελική ευθεία η λειτουργία του κολυμβητηρίου (video)

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του μπαίνει, το κολυμβητήριο Φλώρινας, μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Το έργο βαίνει προς δημοπράτηση, με χρηματοδότηση με το ποσό του 1,93 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη“μέχρι το τέλος του χρόνου ή αρχές του 2024, το Κολυμβητήριο θα είναι σε λειτουργία”.

Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε το 2006, όμως δεν λειτούργησε ποτέ, λόγω προβλημάτων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου.

Ο Δήμος Φλώρινας προέβη σε ενέργειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά και, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση, το κολυμβητήριο θα τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ. Γιαννάκης σε δήλωση του ανέφερε πως, “το Κολυμβητήριο για πολλά χρόνια είχε προβλήματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου προσπαθήσαμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, καθώς είχε κατασκευαστεί πάνω σε δύο οικόπεδα τα οποία ήταν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας. Με τη βοήθεια των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων άμεσα λύσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς – παρά το ότι όλη αυτή η διεργασία γινόταν σε περίοδο πανδημίας – μπορέσαμε και πήραμε τα οικόπεδα υπό την ιδιοκτησία του Δήμου, εγράφησαν στο υποθηκοφυλακείο και αναθέσαμε μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε το κόστος λειτουργίας του να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More