Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τα Τέμπη

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ελληνικής Φιλολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, μαζί με τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής καλούν τους φοιτητές της πόλης στην μεγάλη φοιτητική και μαθητική κινητοποίηση την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι  σύλλογοι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλοί φοιτητές.

Ζητούν, πέρα από την βοήθεια στους τραυματίες, να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας.

Απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την τραγωδία των Τεμπών για αύριο Τετάρτη  και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση, που θα γίνει την ημέρα αυτή με πρωτοβουλία των φοιτητικών Συλλόγων στις 12:00μμ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

«Τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών ζούμε στο πετσί μας τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον Ιδιωτικό τομέα. 

Είναι ώρα  να  μην σωπάσουμε, αλλά αντίθετα όλοι μαζί να απαιτήσουμε ένα Κράτος που θα καλύπτει τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού, θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα διασφαλίζει την υγεία και τις ζωές των πολιτών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Τέλος η ΑΔΕΔΥ ζητά να αποδοθούν άμεσα οι πραγματικές ευθύνες στο δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Από την πλευρά του και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης, “Οι τρεις ιεράρχες” καλεί σε συμμετοχή τους Εκπαιδευτικούς στην  απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και στη συγκέντρωση της 8ης Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, με το σύνθημα “Δεν ήταν ατύχημα στα τρένα. «Ήταν έγκλημα».

Παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης Μαρτίου και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More