Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φονικό στ’ Ανώγεια: Καταπέλτης η Εισαγγελέας στην πρόταση της για τον κατηγορούμενο

Την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Ο  κατηγορούμενος, είπε η εισαγγελέας, λειτούργησε “ψυχρά χωρίς ηθικές αναστολές και με απουσία συναισθημάτων”. Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της πρότασης της ανέφερε, ότι αποδείχτηκε ότι η πρώτη συμπλοκή του Μανώλη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή, χωρίς όμως να αναφέρεται ποια ήταν η αιτία στη δικαστική αίθουσα.

Στη συνέχεια όπως τόνισε η ίδια αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τον Ξυλούρη χωρίς ο τελευταίος να τον χτυπήσει και άτομα που βρίσκονταν κοντά στο συμβάν τους χώρισαν. Η  εισαγγελέας ανέφερε πως φαίνεται με βάση όσα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, τις καταθέσεις μαρτύρων και την ιατροδικαστική έκθεση, ότι αυτός που πυροβόλησε πρώτος ήταν ο κατηγορούμενους, παρόλο που ο ίδιος το αρνείται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κατηγορούμενος έριξε τις δυο πρώτες σφαίρες στον Γιώργο Ξυλούρη και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκαν οι υπόλοιποι. Συνολικά ο κατηγορούμενους πυροβόλησε 7 φορές».

«Σε αυτή τη δίκη, συνέχισε η Εισαγγελέας, είχαμε δύο εγκληματικές συμπεριφορές. Του Γιώργου Ξυλούρη ο οποίος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και του κατηγορουμένου, τον οποίο θα πρέπει να δικάσετε γιατί επέδειξε σκληρή συμπεριφορά, δεύτερον γιατί είχε κάθε ευκαιρία να μη δώσει συνέχεια φεύγοντας σε αντίθετη κατεύθυνση, τρίτον γιατί δεν δίστασε να πάει στο σπίτι του να οπλιστεί μ’ ένα όπλο, τέταρτον πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη προκαλώντας τον, πέμπτον δε δίστασε να πυροβολήσει μπροστά σε κόσμο. Προτείνω να κριθεί ένοχος όπως πρωτοδίκως αφού σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Η δίκη συνεχίζεται με την αγορεύσεις των δικηγόρων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More