Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Έντονες οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί παρά τις διορθωτικές παρεμβάσεις

Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις από ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών όπως είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, παρά τις τελευταίες διορθώσεις, που έκανε η κυβέρνηση στο φορολογικό νομοσχέδιο. Στον αντίποδα, ανακουφισμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες καφενείων στα χωριά με μικρό αριθμό κατοίκων, οι οποίοι εξαιρέθηκαν καθώς και όσοι διατηρούν περίπτερα.

«Εάν δεν το έκαναν και αυτό, θα έκλειναν όλα τα καφενεία, δεν θα υπήρχε κανένα καφενείο σε χωριό κάτω των 300 κατοίκων», δηλώνει ιδιοκτήτης καφενείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, για τους οποίους εφαρμόστηκε ρύθμιση με ειδική εξαίρεση ως προς τον τζίρο τους.

Αντίθετα «σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτηρίζουν τις παρεμβάσεις, που έγιναν στο φορολογικό νομοσχέδιο και αφορούν τον κλάδο τους, οι ιδιοκτήτες ταξί.

«Πρόκειται για μία μόνο ρύθμιση μεταξύ τόσων άλλων, που έπρεπε να βελτιωθούν, αφορά μόνο 50 αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, Κλίμης Λεοντιάδης.

Οι επαγγελματίες επιμένουν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, παρά τις διορθωτικές αλλαγές, τοποθετεί όλους τους αυτοκινητιστές του κλάδου στην ίδια κατηγορία.

Οι παρεμβάσεις, που έγιναν στο φορολογικό νομοσχέδιο αφορούν και τους ασφαλιστικούς συμβούλους, που απασχολούνται σε μέχρι δύο εταιρείες.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Δέσποινα Αμαραντίδου, Χριστίνα Τοπούζη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More