Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φουντώνει η αντιπαράθεση για τα μετεκλογικά σενάρια – Τα «όχι» σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης συνεχίζουν να βρίσκονται οι ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, μετά και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για «ψήφο ανοχής». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε καταστροφική μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. «Προοδευτική διακυβέρνηση» επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι συνεργασίες γίνονται με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. «Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Όχι” σε κυβερνήσεις συνεργασίας, λένε το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η κυβέρνηση επιμένει στο στόχο της αυτοδυναμίας αναδεικνύοντας τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου.

Η χαλαρή ψήφος μπορεί να οδηγήσει σε μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη και ΠΑΣΟΚ η οποία μπορεί να είναι καταστροφική. Η απλή αναλογική με χαλαρή ψήφο θα βγάλει ένα σχέδιο Δήημητρα, εναλλακτικού νομίσματος και κλείσιμο τραπεζών όπως είπε και ο κ. Σταθάκης και θα μας πάει πίσω στις χειρότερες μέρες του 2015, δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος (πηγή Open)

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ναι σε προοδευτική διακυβέρνηση.

Μια δυνατότητα υπάρχει σχηματισμού κυβέρνησης: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πει ότι τον ενδιαφέρει η συνεργασία. Ξέρετε πόσο έχει πληρώσει ιστορικά το ΚΚΕ την ισοπέδωση ή Πλαστήρας ή Παπάγος. Ο Βαρουφάκης λέει θα κόψει το χέρι του, ας μην το κόψει ο άνθρωπος. Συνεργασίες γίνονται με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις., είπε ο Νίκος Μπίστης.( πηγή Open)

 
Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ το πρώτο προεκλογικό του σποτ με σύνθημα “απόφαση αλλαγής” και κεντρικό πρόσωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επαναλαμβάνει την άρνηση του να συμμετέχει σε κυβέρνηση που θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη δημοσιότητα και το προεκλογικό σποτ του Κομμουνιστικού Κόμματος, με σύνθημα, “μόνο ο λαός σώζει το λαό”. Από τη Μυτιλήνη ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας λένε Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Το Σάββατο το πρωί συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή με θέμα την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More