Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Φρένο στην υποβάθμιση των συνθηκών ζωής στα χωριά” ζητά το Δίκτυο Κοινοτήτων με επιστολή στον Πρωθυπουργό

Στον Πρωθυπουργό απευθύνεται με επιστολή του , το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, αναφέροντας σειρά παραμέτρων που οδηγούν στην υποβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρό και ζητούν τη στήριξή του ώστε «να αντιστραφούν οι δυσμενείς  συνθήκες διαβίωσης, ώστε  να μπορέσουμε να μείνουμε στον τόπο μας, που σαν παραμεθόρια περιοχή έχει ιδιαίτερη εθνική σημασία».

Το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου αναφέρεται σε σειρά δημόσιων δομών που κλείνουν όπως Ταχυδρομικά Γραφεία, γραφεία ανταποκριτών του ΟΓΑ, δυσπρόσιτα σχολεία, ή υποβαθμίζεται η λειτουργίας τους κυρίως με την υποστελέχωση όπως ιατρεία και Κέντρα Υγείας, αστυνομικά τμήματα, ΚΕΠ.

Πολλά προβλήματα δημιουργεί όπως αναφέρει το Δίκτυο η λάθος σύνταξη του Κτηματολογίου, όχι με ευθύνη των ιδιοκτητών ενώ και οι αγρότες στα χωριά  «δεν στηρίζονται  για να αντιμετωπίσουν έκτακτες  ζημιές και επιπτώσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις προμήθειας γεωργικών εφοδίων και να παραμείνουν στην ύπαιθρο».

Στήριξη χρειάζεται και η λειτουργία των κοινοτήτων καθώς «παρά τις υποσχέσεις για καταβολή από τους δύο Δήμους  Πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες έως και έξι φορές το χρόνο, ώστε να  αντιμετωπίζονται κάποιες από τη  σωρεία των  καθημερινών αναγκών,
ελάχιστες καταβάλλονται. Μάλιστα  τη φετινή χρονιά δεν έχει καταβληθεί
ούτε μία πάγια προκαταβολή» σημειώνει το Δίκτυο, ενώ αναφέρεται και στην κατάργηση  των Αυτόνομων ψηφοδελτίων για τις Κοινότητες το καλοκαίρι του 2019, όπου προβλέπονταν  αρμοδιότητες και διάθεση πόρων ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.

«Η Ερήμωση της Υπαίθρου αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της
πρόσφατης απογραφής πληθυσμού που έγινε χωρίς τη συνδρομή των Κοινοτήτων ,κύρια πηγή πληροφόρησης , που προωθείται συστηματικά,  είναι σε πολλά
επίπεδα  καταστροφική για τη Χώρα και το Λαό μας.  Η συνεχής υποβάθμιση
και τα απανωτά πλήγματα, πρέπει να ακυρωθούν πριν είναι πολύ αργά.
Κύριε  Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι,
ζητούμε να στηρίξετε ουσιαστικά την ύπαιθρο  για να αντιστραφούν οι
δυσμενείς  συνθήκες διαβίωσης, ώστε  να μπορέσουμε να μείνουμε στον τόπο
μας, που σαν παραμεθόρια περιοχή έχει ιδιαίτερη εθνική σημασία» καταλήγει το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19 :30 στο Δημοτικό θέατρο Καλλονής η συντονιστική επιτροπή του Δικτύου θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση. Βασικό θέμα συζήτησης θά είναι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και θα γίνει καί ένας απολογισμός δράσης από την αρχή της θητείας του Δικτύου μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου το 2019 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου κοινοτήτων για τον καλύτερο συντονισμό και διεκδίκηση για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More