Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φυλή: Νέα εστία φωτιάς σε δασική έκταση απειλεί τη Μονή Κλειστών – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους (φωτογραφίες)

Μια νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών.

Φωρογραφία: Δυτική Όχθη

Στο σημείο που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας έχουν σπεύσει δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι για να εκκενώσουν την περιοχή προς Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, σε σημείο που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται προληπτικά η Μονή Κλειστών, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Δυτική Όχθη.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Εάν βρίσκεστε στη #Φυλή απομακρυνθείτε προς #Άνω_Λιόσια

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 22, 2023

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Φυλής καλώντας τους να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια. H ενημέρωση των Αρχών κάνει λόγο για δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Και η πυροσβεστική με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» Φυλής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2023
Φωτογραφία: Πυρκαγιά Ενημέρωση /Dionisis Rassias

Mε ενημέρωσή της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής καλεί τους κατοίκους της περιοχής ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από την Φυλή προς τη Μονή Κλειστών για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων. Υδροφόρες του δήμου έχουν σπεύσει στο σημείο για να συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες δείχνουν να πλησιάζουν τον οικιστικό ιστό.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More