Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το πλοίο «Αδ. Κοραής» – Περιστατικά σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (21/8) στήθηκε τεράστια επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με τις φλόγες να φτάνουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο. Τα περιστατικά διαμοιράσθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, ενώ δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο και από εκεί στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Εβδομήντα περιστατικά μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και τρία στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τα δύο ήταν τραυματίες πυροσβέστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο της Καβάλας ενισχύθηκε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκκένωση Γεν. Νοσοκομείου: Απομακρύνθηκαν 159 ασθενείς, ανάμεσά τους 12 βρέφη

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τουριστικά λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα των συγγενών, απομακρύνθηκαν συνολικά 159 ασθενείς. Ανάμεσά τους δώδεκα νεογνά και δέκα διασωληνωμένοι που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Η εκκένωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις 5 τα ξημερώματα, οι φλόγες είχαν μπει μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο – Ελπίδα μέσα στην καταστροφή

Το τελευταίο πρόσωπο που μεταφέρθηκε χθες βράδυ, ήταν μια έγκυος γυναίκα, η οποία γέννησε ένα υγιέστατο μωρό μέσα στο ασθενοφόρο, καθοδόν προς το νοσοκομείο του Διδυμότειχου. Είχε απομακρυνθεί έγκαιρα, λίγο πριν οι φλόγες μπουν στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Εκκένωση νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: Σε πλοίο μεταφέρθηκαν οι ασθενείς

Δεκάδες ασθενοφόρα μετέφεραν τους ασθενείς στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», που είχε μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μέσα στο πλοίο, γιατροί και νοσηλευτές, παρείχαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς. Για τον επιτόπιο συντονισμό της επιχείρησης, είχαν μεταβεί από την Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Το πλοίο με τους ασθενείς αναχώρησε το πρωί για Καβάλα, όπου τους περίμεναν οι αρμόδιες αρχές.

Πλήρης ήταν η αναδιοργάνωση των μονάδων και των υπηρεσιών του ΓΝΚ ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί και να περιθάλψει για όσο χρόνο είναι απαραίτητο τους ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Αλέξης Πολίτης.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Τσακίρη, Κώστας Καντούρης, Ρένα Πανταζόγλου, Δημήτρης Σταματάκης

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More