Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Τα 20 μέτρα φτάνουν οι φλόγες, νέο 112 – Έκκληση δημάρχου για εναέρια μέσα

Έκκληση για εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Καρύστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 24/7 στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ. «Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ. Όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» ανέφερε.

Ακόμα και τα 20 μέτρα φτάνουν οι φλόγες στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και κατά τη διάρκεια της νύχτας η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές ήταν άνιση.

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Πλατύς_Γιαλός, εκκενώστε τώρα προς #Κάρυστο

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 24, 2023

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα σε άλλα τέσσερα χωριά, προκειμένου οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους με κατεύθυνση και πάλι προς την Κάρυστο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More