Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στον Αυλώνα: Κρατείται ο 45χρονος ύποπτος για εμπρησμό – Φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Υπό κράτηση βρίσκεται ο 45χρονος – η προσαγωγή του οποίου έγινε νωρίτερα στην περιοχή του Αυλώνα – που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για τον οποίο υπήρχαν πολλές αναφορές από κατοίκους ότι κινούνταν ύποπτα με το όχημά του στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή.

Από την άλλη, ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 45χρονος που είχε προσαχθεί στον Αυλώνα, τον οποίο οι αρχές εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό.

Στον Άγιο Γεώργιο στον Αυλώνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επάνω στον ένα προσαχθέντα βρέθηκαν, βαμβάκι, σπινθηριστής, κιάλια και φαίνεται να παρατηρούσε την περιοχή.

Στο Μενίδι, οι αρχές συνέλαβαν 2 άτομα που έχουν γεννηθεί το 1992 και βρέθηκαν στην κατοχή τους αναπτήρες αλλά και ένα μπιτονάκι με εύφλεκτη ύλη.

Η πυρκαγιά στην νότια πλευρά της Πάρνηθας παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, όταν ξέσπασαν διαδοχικές εστίες από τον Αυλώνα μέχρι την περιοχή Συκάμινο που είναι στην βόρεια πλευρά τουβουνού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Οι τρεις εστίες φωτιάς ξέσπασαν στον Αυλώνα στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Συκάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος.

Β. Κικίλιας: «Αισχρό και εγκληματικό. Δεν θα γλιτώσουν»

«Οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές. Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού: 8 .13. Περιοχή Αυλώνας Πρώτη προσπάθεια, 8.57, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9 .47, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10 .51. Βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια 12 .02 Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό» τόνισε σε οργισμένο τόνο ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ενώ είπε πως αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

«Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη» είπε.

Π. Μαρινάκης: 79 συλλήψεις για εμπρησμό εκ δόλου μέχρι τώρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπρησμών απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με βάση όσα είπε ο υπουργός. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις. Προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας, θα καταλήξει και η Δικαιοσύνη θα αναλάβει».

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς εκ δόλου. Έχουν αποκλειστική ποινή τα ισόβια και είναι όλα κακουργήματα. Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχουν χαθεί παρά τις εκκενώσεις, το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και σε όλους αυτούς που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το πιο δύσκολο καλοκαίρι», πρόσθεσε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More