Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτογραφίζοντας την άγρια φύση με «μοντέλα» τα πουλιά

Ο φωτογράφος και μέλος της ορνιθολογικής εταιρίας, Γιώργος Κωστακίδης έχει στήσει τρεις δεξαμενές με νερό για τα πουλιά αλλά και τα άγρια ζώα στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας.

Όπως λέει ο ίδιος στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή» ο στόχος είναι διπλός. Πρώτον, να ξεδιψάσουν τα πουλιά και δεύτερον να καταφέρει να φωτογραφίσει ότι πετάει και ό,τι ζωντανό μπορεί να προσεγγίσει το σημείο.

«Συνήθως ερχόμαστε νωρίς νωρίς, κατά τις 6-6:30 πριν βγει ο ήλιος και κάθομαι γύρω στις 3 με 4 ώρες μέχρι να βγει ο ήλιος. Όταν βγει ο δυνατός ο ήλιος δεν είναι καλό να φωτογραφίζεις και η παρατήρηση γίνεται τις πρώτες τρεις ώρες.

Έρχονται ζαρκαδάκια, σκιουράκια, από πουλιά εδώ βασικά είναι ο βραχοτσοπανάκος ο αγαπημένος μου, ο οποίος φέτος έβγαλε και τρία μικρά πουλάκια, έρχονται συκοφάγοι, μελισσοφάγοι, μικροπούλια πάρα πολλά, έχει αρκετή κίνηση.

Εδώ, που βρισκόμαστε, συνήθως φωτογραφίζω από το αυτοκίνητο, είμαι αρκετά μακριά από την ποτίστρα, παρατηρώ και φωτογραφίζω.

Η στολή, που φοράω είναι όταν φωτογραφίζουμε σε μέρη, που δεν μπορεί να πάει το αυτοκίνητο και πρέπει να είμαστε θέση να βγάλουμε το πουλί χωρίς να μας πάρει χαμπάρι», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κωστακίδης.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More