Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Αντιπολιτευτικά “πυρά” για τα εγκαίνια φράγματος Κόρης Γεφύρι

Πυρά από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δέχονται τα εγκαίνια του φράγματος Κόρης Γεφύρι, που όπως σημειώνουν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πανικόβλητη μπροστά στην επερχόμενη κατάρρευση της, καταφεύγει στο έσχατο μέσο της εξαπάτησης των πολιτών, με το να κάνει δήθεν εγκαίνια ημιτελών έργων», αναφέρει σε ανακοινωσή της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου.
«Έτσι προχωρά στα εγκαίνια του φράγματος της Κόρης το Γεφύρι, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, του οποίου η κατασκευή όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η επάρκεια του μένει να εξεταστεί στο μέλλον με συμπληρωματικές μελέτες. Αυτό προβλέπει ξεκάθαρα η τελευταία μελέτη και επομένως αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μιλά για ένα ολοκληρωμένο έργο, έτοιμο για λειτουργία», σημειώνεται και καταλήγοντας ότι έτσι απαξιώνεται ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ πιστά ευθυγραμμισμένη στο δόγμα των προεκλογικών πυροτεχνημάτων και τεχνασμάτων που δεν πείθουν κανέναν, προχωρά πρόωρα στα εγκαίνια ενός σημαντικού για το νησί μας έργου χωρίς αυτό να έχει αποκτήσει ακόμη τα ποιοτικά και τεχνικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα το χαρακτήριζαν…έτοιμο… Αυτή τη φορά, λοιπόν, κόβουν κορδέλες με την σύμπραξη της Περιφερειακής αρχής στο πολύπαθο φράγμα Κόρης Γεφύρι», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.Αλ. Χίου και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Χίου.
Σημειωνεται εξάλλου ότι παραγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχουν από τους προηγούμενους βουλευτές ή αυτοδιοικητικούς και γίνεται προσπάθεια οικειοποίησής του, όπως και οι ευθύνες για την καθυστέρηση σε αυτά τα 20 περίπου χρόνια που πραγματοποειίται το έργο.
«Χρήσιμο θα ήταν να επισημανθεί ότι τέτοια έργα εγκαινιάζονται όταν έχουν δοκιμαστεί ως προς την λειτουργικότητά τους. Επομένως καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε ποια τα αποτελέσματα των επεμβάσεων που έχουν γίνει και μετά να λάβουν χώρα τα περιβόητα εγκαίνια. Οτιδήποτε άλλο πραγματοποιηθεί τώρα δεν είναι παρά προεκλογικές φούσκες», σημειώνεται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More