Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Εορτασμός Αγίας Μαρκέλλας- Υποστηρικτικές δράσεις για τους προσκυνητές

Σε μία σειρά υποστηρικτικών δράσεων, με πρώτη την προσφορά νερού και αναψυκτικών στους πεζοπόρους προσκυνητές, που το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και ανήμερα της εορτής της αγαπημένης και τραγουδισμένης πολιούχου της Χίου της Αγίας Μαρκέλλας στις 22 Ιουλίου, θα μεταβούν στο Προσκύνημα στη ΒΔ Χίο, θα προβεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα διανείμει επίσης ενημερωτικό υλικό αντιπυρικής προστασίας σήμερα Πέμπτη, παραμονή της εορτής της Αγίας, κατά μήκος του οδικού δικτύου από το Αίπος έως την Αγία Μαρκέλλα.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί είναι το Επιμελητήριο Χίου, εταιρείες- αντιπροσωπείες που θα προσφέρουν τα νερά και αναψυκτικά ,καθώς και η Ιχθυόσκαλα Χίου που προσφέρει τον πάγο.

Επίσης οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας του νησιού:
Ιωνίας, ΟΜΙΚΡΟΝ, ΛΕΦΕΔ, Ε.Ο.Δ., Αγ. Γεωργίου Συκούση και Λιθίου που συμμετέχουν ενεργά τόσο για την παροχή πρώτων βοηθειών στους πεζοπόρους προσκυνητές όσο και για την άμεση επέμβαση σε περίπτωση κάποιας εστίας πυρκαγιάς.

Πρόγραμμα εορτασμού

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022:
-19.15 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, και
-23.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία,
β) Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022:
-07.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,
-10.45 π.μ. Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας, και
-07.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας.
γ) το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 θα εορτασθεί Αρχιερατικώς η Απόδοση της Εορτής της Αγίας Μαρκέλλας.

Σημείωση: Ο Ιερός Ναός στο Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας θα είναι ανοικτός για τους προσκυνητές από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 τα μεσάνυχτα.
Επίσης θα είναι ανοικτός το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 μέχρι τα μεσάνυχτα και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μήνυμα Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη

“Με σεβασμό, ευλάβεια και κατάνυξη και φέτος τιμούμε τη χάρη της Χιοπολίτιδος Παρθενομάρτυρος Αγίας Μαρκέλλας η οποία ανάμεσα στους πολυάριθμους Αγίους που κοσμούν το αγιολόγιο και την μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία της Χίου μας, αποτελεί ίσως το κάτι ιδιαίτερο στην καρδιά του καθενός μας.
Ο ηρωισμός και το μεγαλείο της είναι ένας πολύτιμος πνευματικός θησαυρός αλλά και διαχρονικό καταφύγιο στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής για όλους μας.
Από καρδιάς ευχές σε όλες και όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, χρόνια πολλά στο νησί μας”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More