Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Κάλεσμα Μηταράκη σε Μιχαηλίδη, Μαλαφή, Βρουλή για μηνιαίες συναντήσεις

“Γνωρίζω ότι είχαμε ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν, τότε δυστυχώς η μεταναστευτική κρίση είχε μονοπωλήσει την συζήτηση χωρίς παραγωγικό αποτέλεσμα. Σήμερα η συγκυρία είναι εμφανώς καλύτερη», τονίζει ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης σε επιστολή του προς το συνάδελφό του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Μιχαηλίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή και στο Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή.

Στην πρόταση συνεργασίας ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενώσουμε δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο του νησιού μας».
Σημειώνοντας ότι η συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών οδήγησε στο μνημόνιο συνεργασίας για το Αεροδρόμιο Χίου, ο κ. Μηταράκης προτείνει και θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία:

-Τα κρίσιμα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη (επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου, αναβάθμιση κτηριακών υποδομών, νέο δικαστικό μέγαρο, φράγμα Κόρης Γεφύρι, νέο Τελωνείο, Master Plan Λιμένος Χίου κλπ.),
– τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ύδρευση της Χίου και ποσοτικά και ποιοτικά (πόσιμο νερό στη βρύση),
-την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας υγείας…,
– την προώθηση της μαστίχας και του τουριστικού προϊόντος της Χίου,… καθώς και της δημιουργίας νέων μορφών εναλλακτικής και βιώσιμης ανάπτυξη».
Έτσι προτείνει την καθιέρωση μιας τακτικής μηνιαίας συνάντησης.

Τι απάντησαν βουλευτής και αυτοδιοικητικοί

Αμεση ήταν η απάντηση από πλευράς του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Μιχαηλίδη, που θεωρεί θετικό πως ο κυβερνητικός βουλευτής συμμερίζεται την ανησυχία των πολιτών για την πορεία των έργων.
«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι συμμερίζεσθε τις ανησυχίες των συμπολιτών μας για το γεγονός ότι οι μείζονος σημασίας υποδομές για την πρόοδο και ανάπτυξη του νησιού μας δεν εξελίσσονται ικανοποιητικά, για παράδειγμα τα έργα βελτίωσης και επέκτασης του κρατικού αερολιμένα, το φράγμα κόρης γεφύρι, ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης του κεντρικού λιμένα και γενικότερα η βέλτιστη αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών, οι υποδομές υγείας κλπ».
Αποδεχόμενος ο κ. Μιχαηλίδης ότι «όντως επιβάλλεται από κοινού προσπάθεια όλων των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων προκειμένου η Χίος το συντομότερο να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει», προτείνει να υπάρξει καταρχήν συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «προκειμένου να επανέλθει ο προγραμματισμός των έργων επέκτασης και βελτίωσης του αεροδρομίου στον αρχικό σχεδιασμό ανάπτυξης (master plan)… ακολούθως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιτάχυνση και επιτέλους ολοκλήρωση και απόδοση του φράγματος κόρης γεφύρι στους πολίτες της Χίου».

Οι δύο αυτοδιοικητικοί προτίμησαν μέσα από δηλώσεις τους σε τοπικά μέσα να εκφραστούν.

Ο μεν Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής εμφανίστηκε θετικός στις συναντήσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες του Δήμου για να κρατούνται και πρακτικά.

Ο δε Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής ζήτησε την ύπαρξη και δημοσιογράφων ώστε να καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More