Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Με μεγάλη συμμετοχή η αιμοδοσία την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών και τη στήριξη πολλών φορέων του νησιού πραγματοποιήθηκε σήμερα εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι του Τμήματος Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου περί το 70% των προσφερόμενων μονάδων αίματος είναι είτε από εθελοντές αιμοδότες, είτε προσφερόμενες κατά τη διάρκεια εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στο 2023 έχουν οργανωθεί 20 εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασίες με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, πολλές εκ των οποίων και στα χωριά του νησιού.
Η Προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Αννα Σωτηρίου παρότρυνε επίσης τους συγγενείς ασθενών πριν να προχωρήσουν σε κάποια έκκληση για αίμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν επικοινωνία πρώτα με το Τμήμα Αιμοδοσίας.
Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, σημείωσε ότι ο Δήμος είναι πάντα αρωγός στο Τμήμα Αιμοδοσίας, και επισήμανε ότι η σημασία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες.
Ο Γιάννης Μαρής, εργαζόμενος στο Τμήμα Αιμοδοσίας, τόνισε ότι η Χίος μέσα από την Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης, είναι μία από τις πόλεις όπου η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιεί τη δική της δράση με την 1η Πανελλήνια Μπασκετική Αιμοδοσία, τιμώντας έτσι και την ημέρα κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987.

Δότης μυελού των οστών

Τη δική του προσωπική μαρτυρία κατέθεσε μιλώντας στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Μεστών, Γιώργος Αλμυρούδης σαν εθελοντής δότης μυελού των οστών.
Εχοντας ρεκόρ αιμοδοσίας με 100 μονάδες αίματος ο κ. Αλμυρούδης, έζησε μια ξεχωριστή στιγμή πριν 11 χρόνια όταν τον επισκέφθηκε στο χωριό του στα Μεστά μια οικογένεια από την Πολωνία.
Είχε φτάσει ως εκεί για να γνωρίσει τον άνθρωπο που δίνοντας μυελό των οστών έσωσε την 14χρονη κόρη τους και μέχρι σήμερα έχoυν επικοινωνία.

Οι φωτογραφίες είναι από την tvpatrida.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More