Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική: Στο «σφυρί» βγαίνουν ξενοδοχειακές μονάδες

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική εντός της νέας χρονιάς -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για αναστολή- αναζητώντας δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία στον κλάδο του τουρισμού, κυρίως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που έχασαν το στοίχημα του ανταγωνισμού.

Η βαριά βιομηχανία της Χαλκιδικής είναι αδιαμφισβήτητα ο τουρισμός, η περιοχή αποτελεί κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ωστόσο ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν το στοίχημα.

Αρκετές επιχειρήσεις είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω covid, οδηγήθηκαν εκτός ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο «σφυρί». Ο χαμηλός τζίρος, σε συνδυασμό με τα δάνεια, έφεραν σειρά ξενοδοχείων, κυρίως οικογενειακών επιχειρήσεων μια ανάσα από τον πλειστηριασμό. Άλλες έμειναν στα αζήτητα ή άλλαξαν χέρια, γεγονός που έχει αντίκτυπο στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία.

Όπως επισημαίνουν επαγγελματίες και τοπικοί φορείς στόχος είναι να βρεθούν λύσεις ώστε να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More